Мед Атлант

У Франківську депутати з мером обговорили Держбюджет та децентралізацію

Сьогодні, 24 вересня, відбулася пресконференція з народними депутатами від Прикарпаття Оксаною Савчук, Ігорем Фрісом, Зіновієм Андрійовичем, міським головою Русланом Марцінківим та виконавчим директором обласного відділення Асоціації міст України Юрієм Стефанчуком.

Юрій Стефанчук наголосив: “Кабінет Міністрів України презентував проєкт Держбюджету – наступного року заплановано завершення процесу децентралізації, тому зараз важливий діалог між парламентарями та громадою. Це допоможе визначити фінансову спроможність громад на наступний рік”.

Марцінків визначив основні проблеми місцевого самоврядування. Серед них податок від акцизу від дизельного пального, від продажу тютюну, що дуже б допоміг місцевим бюджетам. Бо є проблеми з недофінансуванням освіти, охороною здоров’я, індексацією землі.

“Дуже добре, що на Прикарпатті є такий діалог”, – сказала Савчук.

Розповіла вона і про об’єднання, які нещодавно сформувалися у ВР.

Є група “Прикарпаття”, до неї належать всі депутати мажоритарники області. Група “Друзі Івано Франківська”, туди входять депутати з різних частин України, їм небайдуже наше місто, і вони хочуть його популяризувати”.

Депутатка зазначила, що не підтримала Закон “Про пайову участь” у першому читанні. Зараз пайова участь лише 50%.

З її слів, таким чином підтримали інтереси лише 200 забудовників, але обділили місцеві громади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...