Мед Атлант

Батьки пропонують зрізати сграфіто з “Карпатської казки”

Сьогодні, 9 жовтня, розпочалася позачергова сесія Івано-Франківської міської ради.

На початку сесії виступила представниця батьківського комітету дитсадка “Карпатська казка” Лілія Тимофєєва. Вона розповіла про ситуацію, яка склалася щодо утеплення фасаду.

“На жаль, у Фейсбуку тривають дискусії. Це швидше образи в бік батьків та виховательок”.

Обурив Лілію та батьків допис Андрія Назаренка про спалення книжок. “Ми вимагаємо публічного вибачення перед нами. Я не знаю, що буде з нами –  закидають каменями?”, – зауважила пані Лілія.

Допис Андрія Назаренка подаємо нижче:

Батьківський комітет дитячого садка №27 «Карпатська казка» прийняв рішення в міжсезоння опалювати дитячий садок книжками. 258 батьків проголосували «за», один «проти» і один «утримався». Відтак, почнуть зі спалення книг українських письменників радянської доби.

«За совка література була просто відстійна. Зараз двадцять перше століття, треба читати Джоан Роулінґ, а не Остапа Вишню» — переконує Антоніна Василенко.

«Для чого взагалі потрібні ті книжки? Папір чудово горить, а читати можна і з Амазон Кіндла» — розмірковує в коментарях на Комуналці користувач Ден Ден.

«Головне — щоб діткам було тепло, а книжки можна і нові написати» — переконує жінка, що побажала залишитись неназваною.

На сполох б’є місцева спілка письменників. Мовляв, літературна спадщина радянської України також цінна і має право на життя і збереження, а спалення книжок давно мало залишитись в минулому. З нею не згодна одна з мам, чия дитина ходить до садочка, пані Мар’яна:

«Ця так звана „спілка“ відстоює лише власні інтереси. За кордоном ніхто не піариться на дітях. Я от про цього вашого Рильського навіть не чула, ба більше — його і в соцмережах немає! І покажіть мені, будь ласка, папірець, шо ті книжки — це якась цінність. Ми говорили з юристами — немає жодних документів!».

Чиновники наразі від коментарів утримуються, але сподіваються на компроміс: «Можливо, спалимо лише Вишню і Рильського, а от Довженка і Куліша передамо на баланс бібліотеки спілки письменників. Радимось».

Колектив Абибуло Таймз пильно стежить за розвитком подій у цій напруженій ситуації.

Лілія Тимофєєва запропонувала варіант вирішення проблеми з фасадом та сграфіто: “Давайте ми зріжемо сграфіто і розмістимо його в одному з музеїв”.

Якщо художники не візьмуть до уваги таку пропозицію, батьки сприймуть це як відсутність бажання знайти компроміс.

Опісля на сесії виступив представник Андрія Назаренка художник Андрій Єфіменко. “Його емоційний пост немає відношення на садка”, – зауважив він.

Також пан Андрій зауважив, що зрізати сграфіто неможливо. А в адресу міського голови пролунали такі слова:

“Ваша доба закарбується тим, що ви не зберегли жодного історичного будинку”, – каже художник.

На це Марцінків відповів: дискусії довкола садка – політичне замовлення.

Читайте також: Дитсадок “Карпатська казка” з унікальним розписом утеплюють.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...