Мед Атлант

В Україні найближчим часом може статися сильний землетрус – сейсмологи

Найнебезпечнішими ділянками нашої країни вважаються район Зони Вранча і захід Одеської області.

Сейсмічна активність, яка зачіпає Закарпаття, трапляється, як правило, раз на 100-120 років.

Останні поштовхи були зафіксовані в 1908-м. В Україні найближчим часом може статися сильний землетрус, розповів “Сьогодні” Олександр Кендзера з Інституту геофізики НАН України, пише “Уніан”.

На Закарпатті магнітуда катастрофи може досягати 8 балів. Людям вже сьогодні треба готуватися до події, бо передбачити її неможливо: поштовхи можуть початися в будь-який момент.

Найбільш небезпечними ділянками нашої країни вважаються район Зони Вранча – Карпатські гори – і захід Одеської області. Там були зафіксовані землетруси інтенсивністю 6-7 балів за 12-бальною шкалою. Епіцентри розташовувалися у Сваляві, Мукачевому, Ужгороді. Також сейсмічна активність була помічена і в Прикарпатті. Поштовхи силою 6 балів були в Заліщиках та Кам’янка-Бузькій

Центральна і східна частини України менш схильні до землетрусів. Тут поштовхи не перевищували позначку 5 балів.

Щоб біда не завдала істотної шкоди в майбутньому, треба будувати “правильні” будинки у “правильних” місцях. У разі початку сейсмічної активності населенню потрібно відразу ж сховатися в дерев’яних будівлях, оскільки вони набагато безпечніші цегляних. Людям, які проживають на першому або другому поверсі, можна вийти на вулицю, тоді як іншим краще перечекати землетрус в приміщенні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...