Мед Атлант

Кабмін пропонує підняти тариф на світло для тих, хто споживає понад 500 кВт-год

Міністерство енергетики пропонує підняти тариф на електроенергію для населення зі споживанням понад 500 кВт-год на місяць.

Про це повідомляє “Уніан“.

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища розробило законопроект, в якому дефіцит коштів на оплату інвесторам за “зеленим” тарифом пропонується покрити в тому числі за рахунок підвищення тарифу на електроенергію для населення з споживанням понад 500 кВт-год на місяць.

Про це під час 10 Міжнародного інвестиційного форуму з відновлюваної енергетики заявив заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Костянтин Чижик.

За словами Чижика, міністерство розробило законопроект, який найближчим часом буде зареєстрований у Верховній Раді. Документ спрямований на вирішення проблеми дефіциту коштів держпідприємства “Гарантований покупець”, яке виробляє оплату електроенергії, виробленої за “зеленим” тарифом.

“Ми пропонуємо підвищити тариф для населення, яке споживає 500 кВт-год на місяць і вище. Значна частина людей споживає близько 100 кВт-год, тому ті, хто споживає більше інших, мають сплачувати більше”, – сказав він.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...