Мед Атлант

Кам’яницю на Гординського продадуть

Відповідне рішення прийняли депутати на сесії міської ради сьогодні, 18 грудня. Згідно з рішенням будівлю (а площа її 1158,5 кв.м) включили в перелік об’єктів, які підлягають приватизації. «Приватизувати об’єкт, шляхом продажу з аукціону з умовами», – йдеться в документі.

Депутат Михайло Верес зауважив, що це приміщення слід відремонтувати і передати Центру творчості чи 23 школі. Дітям немає, де вчитися, тому його слід залишити в освіті. Марцінків відповів, що капремонт кам’яниці коштуватиме як мінімум 18 – 20 млн. Коштів на це зараз немає.

«Хай приміщення викупить якийсь навчальний заклад», – зауважив мер і сказав, що варіант продажу теж може бути – кошти пригодяться місту. Їх можна спрямувати на капремонт освітніх закладів.

Нагадаємо, приміщення на Гординського, 10 передали Міському центру дитячої творчості. Згодом стало відомо, що його від центру забрали. Кам’яниця потребує капітального ремонту. Це колишня жіноча семирічна школа імені Королеви Софії, побудована 1895 року. У повоєнний період 1945-46 рр. у ній тимчасово розташовувався учительський інститут, теперішній Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...