Мед Атлант

“Global Village”: франківцям розказали, яким буде цьогорічний фестиваль культур

У вівторок, 11 лютого, у Франківську відбудеться фестиваль культур “Global Village”.

Стартує він о 13:30 в університеті Короля Данила. Про це йшлося сьогодні, 7 лютого, на пресконференції.

В його рамках відбудеться традиційне спілкування з активною молоддю з інших країн, дегустація традиційної їжі з різних куточків світу. На фестивалі будуть яскраві виступити та колоритна музика. Це буде 13 фестиваль. Цього року у Франківську 25 волонтерів.

Ми хочемо зробити його домашнім. В одному приміщенні будуть зібрані 4 країни. Це Індонезія, Єгипет, Туреччина, Алжир. Там учасники фестивалю зможуть скуштувати їхні страви, затанцювати,-розповіла Анна-Софія Космірак, віце-президент організації “АЙСЕК”, яка проводить фестиваль.

Ми будемо презентували своє вбрання, готувати стейк та популярні індонезійські напої, – зауважила Наташья з Індонезії, запрошена гостя фестивалю.

“Я презентуватиму традиційну страву своєї країни, це кус-кус. Я куштував український, він відрізняється від нашого. В Алжирі ми кладемо овочі зверху, а тут його перемішують. Я з друзями намагатимемося приготувати традиційний. В нашій країні в кожної частини свої традиції, я презентуватиму південну, – поділився Мохамед з Алжиру, учасник фестивалю.

Волонтери, які беруть участь у фестивалі, приїхали у Франківськ на стажування. Вони викладають англійську мову у школах, садочках та на курсах. Тому традиційно кожен учасник стажування презентує свою культуру на фестивалі. Попередній організовували влітку.

«Global Village» – це фестиваль культур, де люди з різних країн світу демонструють свої народи через їжу, костюми, музику та традиції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...