Мед Атлант

Міськрада вимагає відкрити кримінальну справу на Єрмака та Кучму

Сьогодні, 16 березня, в Івано-Франківську проводять позачергову сесію міської ради.

Розглядатимуть три рішення. Перше – щодо створення ради з представниками ОРДЛО.

Звернення до Президента України та до ВР зачитав Петро Шкутяк. Підписання домовленостей у Мінську суперечить законодавству України і може вважатися державною зрадою. Україна вперше визнала таким рішення так звані ДНР / ЛНР.

Депутати міськради засуджують такі дії українських представників, йдеться у зверненні. Вимагають створити тимчасову слідчу комісію для розслідування, відкрити кримінальне проводження за фактом державної зради.

Зовнішня воєнна агресія Росії проти України буде зведена до «внутрішнього конфлікту в Україні». По суті Україна прийме московський сценарій, начебто Росія – не агресор, а в Україні – громадянський конфлікт! – зауважив мер.

Андрій Фармуга зачитав заяву від Міської асоціації учасників АТО. Він зауважив, що кількість загиблих не дозволяє, аби такі речі відбувалися в Україні. Всім українських силам слід об’єднатися й чекати опору з боку влади.

Нагадаємо, Єрмак та Кучма підписали тристоронню угоду у Мінську про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а Росія виявилася в статусі гаранта-спостерігача, нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...