Мед Атлант

У Городенці вводять карантин: як житиме місто

Ще одне місто на Івано-Франківщині вводить обмеження щодо пересування та роботи всіх закладів та установ, аби запобігти поширенню коронавірусної інфекції. Рішення про карантин прийняв виконавчий комітет Городенки 17 березня.

Відтак, вже з 18 березня в місті забороняють будь-які масові заходи та рух пасажирського транспорту, пише Бліц-Інфо. 

Керівникам підприємств та установ будь-яких форм власності заборонено відправляти працівників у відрядження за межі району. Також доручено у всіх можливих випадках перевести працівників на дистанційну роботу, а в разі якщо це неможливо – ввести щоденний скринінг серед працівників і у випадку підозри на вірусну інфекцію – відправляти їх на самоізоляцію. А ще, посилити дезінфекційні заходи.

Також у Городенці з 18 березня до 3 квітня мають повністю припинити роботу ресторани, бари, кафе, магазини, ринки. Виключення – магазини з продажу продуктів та засобів гігієни, аптеки та автозаправки. Їхніх власників зобов’язують забезпечити працівників індивідуальними засобами заходів – масками, рукавичками, антисептиками, проводити постійну дезінфекцію, не допускати до роботи працівників з ознаками гострого респіраторного захворювання.

Окрім того, виконком закликає тимчасово перестати відвідувати церкви, а дивитися літургії онлайн. Адже саме там є велике скупчення людей, що може призвести до поширення інфекції. А слідкувати за виконанням цього рішення доручено поліції.

Раніше строгий карантин ввели в Івано-Франківську, Коломиї, Бурштині, Калуші. 

Читайте також: Як у Франківську проходить перший день карантину. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...