Мед Атлант

На Закарпатті на вихідні заборонили виходити на вулицю

Таке рішення винесли сьогодні на засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Закарпатській ОДА.

Згідно цього рішення, обмеження вводять лише на вихідні дні. Так, заборонено буде пересування у громадських місцях від суботи 11 квітня 13:00 години до 6:00 години ранку понеділка 13 квітня, пише Mukachevo.net.

Відповідне звернення оприлюднив голова Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко.

“Регіональна комісія прийняла рішення про введення максимального обмеження пересування. Це означає – починаючи із тринадцятої години суботи 11 квітня до шостої години ранку понеділка 13 квітня – ви не виходите з дому, вам потрібно залишатися удома! Так, я розумію, що у ці святкові дні ми звикли навідувати гостей, приймати їх у себе, виходити на прогулянки. Та іншого варіанту, як бути вдома, щоб зупинити масове поширення пандемії коронавірусу, поки нема”, – йдеться у повідомленні Гетманенка.

Також, за порядком посилено слідкуватиме поліція.

“У ці дні органи правопорядку будуть працювати у посиленому режимі. Службу нестимуть працівники органів Нацполіції та Нацгвардії. Штрафів у 17 тисяч гривень – порушникам карантину – уникнути не вдасться. “, – додає Гетманенко.

В ОДА також додають:

“Відповідно до частини першої статті 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом. Зазначене конституційне положення розвинуто в Законі України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”.

Відповідно до статей 12 і 13 даного акту свободу пересування відповідно до закону може бути обмежено, зокрема, на окремих територіях і в населених пунктах, де у разі небезпеки поширення інфекційних захворювань і отруєнь людей введені особливі умови і режим проживання населення та господарської діяльності. Вільний вибір місця проживання обмежується в адміністративно-територіальних одиницях, які знаходяться, зокрема, на території, де у разі небезпеки поширення інфекційних захворювань і отруєнь людей введені особливі умови і режим проживання населення та господарської діяльності

Свобода пересування та вільний вибір місця проживання обмежується, зокрема, щодо осіб, які згідно із законодавством про інфекційні захворювання підлягають примусовій госпіталізації та лікуванню”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...