Мед Атлант

Корпус захисників Революції Гідності закликає не спекулювати на “волонтерській” допомозі

Корпус захисників Революції Гідності закликає не спекулювати на “волонтерській” допомозі.

Ми, волонтери, підприємці, — члени Корпусу захисників Революції Гідності — з моменту початку поширення коронавірусу в…

Опубліковано Корпус захисників Революції Гідності Понеділок, 13 квітня 2020 р.

Звернення вони написали на своїй офіційній сторінці у фейсбук.

Отож, ми розуміємо реальну вартість закупівлі та роботи, так само як і всієї логістики, аж до моменту доставки до кінцевого отримувача. Наприклад, собівартість нашого захисного комплекту (костюм та маска), який виготовляється нашими силами, складає 150 грн, – зазначається у дописі.

Вони зазначають, що український волонтерський рух вже не раз показував свою потужність. Тому, очікувано, що зі зростанням темпів поширення епідемії в Україні, з’являється все більше активістів та організацій, які також займаються забезпеченням засобами індивідуального захисту, що є неймовірно позитивною тенденцією.

Однак, ми бачимо, що багато з них завищують ціни, таким чином намагаючись заробити. Також часто вони роблять закупівлі в Китаї, тим самим відмовляючись від потужностей наших, українських виробництв, – дописують волонтери.

Вони наголошують, що вважають такі дії  неприйнятними.

Це – найгірші прояви бізнесу на біді. В час надзвичайної ситуації по всій країні, кожен з нас мусить показати свою відповідальність, відмовитись від збільшення заробітків на користь порятунку життів співгромадян, – закликають вони у зверненні.

Волонтери звертаються до бізнесменів:

Проявіть свою громадянську позицію, відмовтесь від нарощування прибутків, забезпечте тих, хто на передовій боротьби з вірусом.

Та до політиків:

Припиніть політичні чвари і спекуляції та об’єднайтесь заради подолання Україною епідемії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...