Мед Атлант

Родина музиканта Миколи Підколодного гаївки виводить на своєму подвір’ї. ВІДЕО

Родина музиканта Миколи Підколодного гаївки виводить на своєму подвір’ї в Копичинцях, що на Тернопільщині.

Відео він виставив на своїй сторінці у Facebook

Микола Підколодний розповів Суспільному:

“То так спонтанно вийшло. Дітям кортить гаївки повиводити, а під церквою молодь не збирається через карантин. Моя мама каже: вберімося хоч у вишиванки. Але дітям треба вже, співаймо! І так в чому були вбрані, так і виводили. Співали: мої мама і тато, донька сестри і моя мала. Дружина з немовлям карантинять у Чорткові. Моя мама – вчителька музики в Копичинцях, я музикант, можна сказати, вся родина творча. Любимо своє, свої звичаї, народні пісні. Тих гаївок, які ми виводили нас вчили ще бабця-дідо. Деякі, певно, від українців з Сибіру привезли, як вернулися. Виводили “Бузько сів”, “Царівна”, “Кривий танець”, “Голубка”, “Ходить жучок по ручині”.

Опубліковано Миколою Підколодним Неділя, 19 квітня 2020 р.

Микола Підколодний каже, що біля їхньої хати є капличка, то на Великдень з околиці люди поставили там свої кошики, а потім прийшов священник і посвятив їх. А родина в Чорткові освячувала паску онлайн, коли йшла відправа.

Микола Підколодний працює завідувачем відділу музично-естетичного виховання у Тернопільському міському “Центрі творчості дітей та юнацтва. Він – музикант, педагог, ведучий, заслужений працівник культури України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...