Мед Атлант

Жителі села Космач, що на Богородчанщині, вимагають відремонтувати вщент розбиту дорогу. ВІДЕО

Сьогодні, 1 червня, жителі села Космач Богородчанського району зібралися на мирну акцію протесту.

Їх цікавить, коли нарешті почнуть ремонтувати дорогу з Росільни через Космач та на Солотвин. Стурбовані люди пішли на особистий прийом до заступника голови ІФ ОДА Василя Івасика.

Ми вже неодноразово писали звернення, але це не допомагає. Нам обіцяли відремонтувати дорогу ще до Великодня, але пройшло вже багато часу, а нічого так і не змінилося. Наразі це найболючіше питання всієї громади, – каже староста села Космач Ганна Вітюк.

Цю дорогу не ремонтували близько 35 років. Староста каже, що люди налаштовані дуже рішуче, але вони погоджуються на діалог, щоб мирно вирішити це питання.

Дорога в критичному стані, до нас відмовляється їхати швидка та таксі. Люди через цю дорогу постійно запізнюються на роботу, через що можуть її втратити, – каже житель села Роман Данилів.

Додамо, що люди вже хотіли перекривати дорогу на Гуту, коли туди їхав відпочивати Зеленський, проте влада запевнила, що скоро вони зроблять ремонт.

Я знаю цю дорогу, вона справді в критичному стані. Якусь діляночку ми вам зробимо капітальний ремонт, а інше додатково зробимо з експлуатаційних, – каже Василь Івасик.

Люди наголошують, що дорога потребує капітального ремонту. Оскільки по всій протяжності фактично яма на ямі, то потрібно робити все повністю. Останній раз, коли в селі робили ямковий ремонт, він протримався всього пару місяців.

Окрім дороги Росільна-Космач-Солотвин, люди також просять відремонтувати дорогу в селі Росільна, адже це один з основних під’їздів до села. Дорога там знаходиться в такому ж жахливому стані.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...