Мед Атлант

Вода підтоплює всі навколишні села Франківська

Сьогодні, 23 червня, мер Франківська Руслан Марцінків провів термінову нараду.

Голова Чернієва каже, що на даний момент у селі підтоплено три вулиці і приблизно 10 будинків. Буде проблема, якщо прорве дамбу в Березівці.

Голова Підлужжя каже, що у них підтоплено 8 вулиць та 75 господарств. Відкачування води на тих вулицях не допоможе зовсім.

У Вовчинцях підтопило до 30 домогосподарств. Рівень річки понизився на 0,5 метра. Від річки Бистриця незахищений дачний масив. Зранку поступило повідомлення, що люди, які там живуть, відрізані водою. Їх евакуювали.

У Підпечарах ситуація стабільна. По дорозі тече вода, але її можна обійти. Затоплених будинків немає. Проте з такими різкими дощами, до ранку три частини села будуть відрізані. На завтра, 24 червня, на ранок сільська голова просить надати транспорт, щоб перевезти людей на роботу.

У Братківцях затопило 6 вулиць, житлові та господарські будівлі на площі близько 8 Га. Вода потопила всю полуницю, яку там втрощували. Людя просять надати техніку для викопування ровів для відведення води.

У Березівці ситуація контрольована. Проте якщо вода підніметься вище 2 метрів, то може розмити дамбу. Тоді вода розмиє трасу Надвірна-Івано-Франківськ. У школі є можливість розгортання пункту допомоги.

В Угорниках виникла проблема з дощовим колектором по вулиці Юності. Там 4 будинки підтоплені, літні люди не можуть дістатися до своїх домівок. Є небезпека для людей, які живуть біля старорічища млинівки. Всі води стікають в село через навколишні забудови.

В Чукалівці 5 помешкань підтоплено, водою забрано 200 метрів дороги. Є серйозна ситуація з водовідвідними каналами. Люди вже вивели худобу з підтоплених приміщень.

У Колодіївці підтоплень немає, оскільки вони знаходяться на пагорбі. Така ж ситуація в Добровлянах.

У Крихівцях сильно підтоплено 2 будинки, проте затопило багато подвір’їв.

У Микитинцях ситуаціях стабільна, великиих підтоплень немає. Ведеться контроль за дамбою. Вода спала на 0,5 метра, проте дамба в дуже поганому стані. Вона поже прорватися та затопили декілька сіл.

У Хриплині річка Бистриця-Надвірнянська тримається в руслі. Зроблена міліративна канава. Ситуація стабільна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...