Мед Атлант

У Галицькому районі стихія зруйнувала рекреаційне місце “Підгірки”

У результаті затяжних дощів та інтенсивних опадів 22-24 червня в гірських районах області, відбулося підтоплення населених пунктів на території Галицького національного природного парку.

З 23 по 25 червня внаслідок значних та сильних дощів на річках Карпат сформувався високий дощовий паводок з підйомами рівнів води на рiчках басейну Днiстра, Тисi, Пруті на 1,5 – 2,5 м.

На окремих ділянках р. Дністер вода вийшла на заплаву і затопила сільгоспугіддя, прирiчкові господарські об’єкти, домогомподарства, автодороги міжобласного та місцевого значення. У гирлах рік Лімниці та Лукви вода утворила одне дзеркало води разом з Дністром.

На території Галицького національного природного парку стихія зруйнувала рекреаційне місце «Підгірки», де активно відпочивали місцеві мешканці та гості Галича.

 

 

У відпочинковій зоні працівники парку облаштували 15 відпочинкових місць, обладнаних альтанками, столиками, лавками, мангалами. Також на березі р. Лімниці лісівники облаштували оглядовий майданчик, впорядкували джерело. На жаль, водна стихія зруйнувала улюблене місце відпочивальників.

Лісівники допомагають місцевому населенню у подоланні наслідків негоди, а після вгамування стихії, підраховуватимуть збитки. Нагадаємо, за попередньою оцінкою, лісовим господарствам завдано шкоди на 48 млн гривень. Зруйновано 62 км лісових доріг, 28 мостів, 26 трубних переходів, рекреаційні місця та форельний інкубатор.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...