Мед Атлант

Жителі Білих Ослав благають владу про допомогу. ВІДЕОСЮЖЕТ

Нещодавна повінь завдала жителям Білих Ослав, що на Надвірнянщині, нищівнього удару.

Окрім того, що людям підтопило будинки, в селі повністю знесло один міст, а інший пошкодило. Нову відремонтовану дорогу, яку люди заледве випросили – підмило. Вода навіть забрала частину бетонної дороги, яку люди своїми силами та коштами бетонували.

Тепер нам треба ходити в обхід багато кілометрів. Все, що ми робили своїми силами, вода просто зруйнувала, – розповідає жителька села.

Бурхливий потік води зробив у селі декілька урвищ. Одне з них утворило таке глибоке провалля, що під товщею землі тепер помітно колоди, які багато років тому люди заклали у основу переїзду. Ніхто з людей, які зараз там живуть, навіть не пам’ятає, як робили той переїзд.

Інше урвище набагато більше у діаметрі. Воно зруйнувало єдину дорогу, якою люди возили собі дрова на заготівлю на зиму. Вулиця, котра туди веде – дуже вузька, тому люди не знають, як хоча б засипати ту яму.

І одне і інше провалля впритул підібралося до житлових будинків. Людям немає куди іди. Декому з них пропонували план на побудову в іншій частині села.

Там просто голе поле. Мені з двома дітьми брати палатку і іти туди жити? Це навіть не вкладається в голові, – каже жителька села.

Жителі села звертаються до влади, щоб ті звернули на них увагу.

Ми не хочемо ті гроші собі у кишеню. Просто допоможіть нам. Би боїмося виходити на вулицю, а ще більше боїмося нової повені, – скаржаться місцеві жителі.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...