Мед Атлант

У Коломиї електропідстанцію “одягнули” у вишиванку. ФОТО

Прикарпатські енергетики зробили коломиянам подарунок — новий мистецький об’єкт у центральній частині міста. Мова йде про розвантажувальну підстанцію 6 – 0,4 кВ, яка не лише забезпечує надійність електропостачання середмістя, а й милує погляд традиційним українським орнаментом.

У жовтні минулого року АТ “Прикарпаттяобленерго” збудувало сучасну розвантажувальну підстанцію в Коломиї, щоб вирішити проблему браку енергетичної потужності центральної частини туристично-привабливого міста, інформують “Вікна” з посиланням на пресслужбу АТ “Прикарпаттяобленерго”.

Директор філії “Коломийська” Анатолій Косован розповідає:

“Ця підстанція введена в експлуатацію більш ніж пів року тому, і вже зараз ми бачимо наскільки вона була потрібна Коломиї. Її будівництво дозволило розвантажити існуючі старі мережі, що дало змогу покращити електропостачання та зменшити ймовірність аварійних вимкнень електричної енергії споживачам. Раніше в компанію надходили скарги про неякісну напругу в центрі міста, а зараз їх майже немає. Крім того, завдяки підстанції збільшилась резервна потужність, а це дозволяє виконати нові приєднання і дає поштовх розвитку бізнесу в середмісті. Підстанція сучасна, збудована з врахуванням європейського досвіду, а тепер ще і її фасад стане прекрасним доповненням до “писаної” краси Коломиї”.

Розпис нового арт-об’єкта повністю завершився учора, 7 липня. Для мистецького оформлення підстанції запросили професійного художника-мураліста з Івано-Франківська Юрія Пітчука, який прикрасив стіни енергооб’єкта традиційним українським орнаментом з елементами оранжевого, бірюзового та білого кольорів.

“Саме орнамент, а не інший малюнок, вибраний не випадково. Оскільки об’єкт знаходиться в самому серці Коломиї, ще й неподалік від Музею писанкового розпису, вигляд підстанції “у вишиванці” не контрастуватиме з архітектурою та гармоніюватиме із антуражем міста”, — каже автор композиції.

До слова, арт-підстанція в Коломиї є третім мистецьким об’єктом, створеним енергетиками спільно з Юрієм Пітчуком. Дві з них прикрашають центр Івано-Франківська, і є популярними серед туристів та містян фотолокаціями.

До теми: у Рогатині Роксолану одягнули у вишиванку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...