Мед Атлант

До списку країн “зеленої зони” додалися ще 9 країн, – Степанов

Міністерство охорони здоров’я збільшило поріг активних хворих до 55 на 100 тис. населення й опублікувало список країн “зеленої зони”, до якого додалися ще 9 країн.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 19 липня.

Після того, коли був збільшений поріг з 40 на 100 тис. населення активних хворих до 55 (на 100 тис. населення — ред.), до переліку країн “зеленої зони” додалося ще 9 країн. До списку усіх країн додались: Албанія, Болгарія, Румунія, Сербія, Чехія, Єгипет та інші країни, — сказав Степанов.

Також міністр не назвав Ґвінею-Бісау, Бангладеш та Сурінам. З повним списком можна ознайомитися на сайті відомства, тут.

Він нагадав, що після збільшення цього порогу українці, які повертаються з цих країн, не потребують проходження двотижневої ізоляції.

Зазначимо, країни діляться на 2 зони, відповідно до кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення. До “червоної зони” відносяться держави, в яких кількість активних випадків COVID-19 становить більше ніж 55 на 100 тисяч населення, а до “зеленої зони” — в яких менше, ніж 55 активних випадків на 100 тис. населення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...