Мед Атлант

У Карпатах планують створити високогірний всесезонний спортивно-туристичний кластер

У Офісі Президента України відбулась нарада, на якій обговорили проєкт створення в Україні високогірного всесезонного спортивно-туристичного кластеру «Боржава».

Проєкт презентовано представником австрійської гірськолижної індустрії, багаторічним учасником підготовки літніх та зимових Олімпійських ігор, бенефіціарним власником компанії «Боржава Ессет» Гернотом Ляйтнером.

Він зазначив, що пандемія коронавірусу у світі створила такі умови, коли кожна держава береться розвивати внутрішні ресурси. Україна має унікальні ресурси та природу, а місце розміщення майбутнього кластеру – полонина Боржава з її розташуванням і транспортним сполученням – сприятимуть розвитку туристичного потенціалу всього регіону. Також він висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч стане ключовою для розвитку проєкту, підписання меморандуму, в якому зафіксуються всі кроки, що мають бути виконані державою, громадами й інвесторами.

Учасники зустрічі наголосили, що Україна зацікавлена у втіленні цього проєкту та готова сприяти цьому на всіх рівнях. Проєкт буде погоджений з профільними міністерствами, юридично узгоджений у питаннях співпраці з інвесторами та підготовлений для детальної презентаціі Президенту України.

Тільки після проходження усіх етапів та опрацювання меморандуму юристами Україна буде готова його підписати.

Зі свого боку, Роман Абрамовський наголосив на важливості збереження природного середовища у місці створення кластеру.

Карпати є унікальним природним скарбом визначної краси та екологічної цінності. Водночас там зосереджений неймовірний потенціал для туризму та рекреації. Тому потрібен зважений підхід до розвитку економічної діяльності в регіоні, у тому числі розвитку туристичної галузі, з урахуванням існуючих природоохоронних зобов’язань держави. Це дозволить спонукати розвиток громад, збереження традицій та культури і уникнути значного навантаження та масштабних змін у екосистемах, – наголосив Міністр.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...