Мед Атлант

Поліція розслідує конфлікт між мешканцями та патрульними у Микуличині

Щодо конфлікту, який виник між патрульними поліцейськими і жителями села Микуличин Івано-Франківської області, розпочали розслідування.

Про це Суспільному повідомила речниця обласної патрульної поліції Христина Мриглід.

За її словами, у селі Микуличин патрульні, працюючи з приладом TruCam, виявили автомобіль SKODA Octavia, номерний знак якого не відповідав ДСТУ. Правоохоронці, згідно зі статею 35-ю Закону України “Про дорожній рух”, вирішили зупинити цей транспортний засіб.

“Зупиняли його за допомогою звукового сигналу, за допомогою маячків. Водій не зупинявся, поки не заїхав до себе на подвір’я. Коли він вийшов з автомобіля, спочатку вдавав, що не розуміє, чому за ним їхали, і не бажав спілкуватися з працівниками поліції”, – каже Христина Мриглід.

Про це свідчать, за її словами, відео з нагрудної камери поліцейських та відео з реєстратора.

Натомість, Наталія Кучак, дружина порушника (за версією поліції – ред.) каже, що коли авто патрульних заїхало на їхнє подвір’я, чоловік встиг припаркуватися і вийти зі своєї машини.

За словами Христини Мриглід, коли поліцейські пояснили “порушнику” Василю Кучаку, що було достатньо підстав для його зупинки, він погодився і надав для перевірки посвідчення водія, а також реєстраційний документ.

“Реєстраційний документ мав явні ознаки підробки. І патрульні повідомили його, що викликають слідчо-оперативну групу”, – каже речниця обласної патрульної поліції.

За версією Наталії Кучак, поліцейські забрали у її чоловіка документи і відмовилися їх повертати. Після суперечки вони все ж повернули водійські права.

Христина Мриглід розповіла, що конфлікт почався після попередження поліцейських про виклик слідчо-оперативної групи:

“Водій почав телефонувати до своїх знайомих. Почали збігатися сусіди, приїхало кілька автівок, приїхали працівники Яремчанського відділення поліції, де перебувала слідчо-оперативна група. Також на місці події був присутній начальник ГУНП в Івано-Франківській області Володимир Голубош. За допомогою словесної бесіди конфлікт був врегульований”.

Як помітно з фото та відео, які зробили очевидці конфлікту, на місце події прибуло кілька екіпажів поліції, представників керівництва поліції різного рівня.

Сусіди Кучаків поповнили свої відео-та фотоколекції кадрами, на яких зафіксовані деталі конфлікту.

Наталія Кучак стверджує, що патрульні поліцейські висловлювалися нецензурно погрожували їм застосуванням зброї.

Натомість, поліцейські мають свої докази. Христина Мриглід каже: “Спецзасоби і фізична сила не застосовувалися”.

Речниця обласної Нацполіції повідомила, що реєстраційний документ на автомобіль вилучили слідчі Яремчанського відділення поліції.

Проводиться відповідна документна експертиза і ведеться розгляд справи. Розслідування триває в Надвірнянському відділі поліції.

Фото: Наталія Кучак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...