Мед Атлант

Регіональна комісія поділила Франківщину на зони – рішення діє з 17 серпня

Сьогодні під головуванням голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Йшлося про ситуацію із захворюваністю на коронавірусну інфекцію  серед жителів Прикарпаття та встановлення зон епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території області, інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

За результатами аналізу захворювання впродовж останнього тижня можна констатувати, що з початку пандемії сьогодні ми маємо найскладнішу ситуацію, значне зростання кількості хворих та летальних випадків, – наголосив Віталій Федорів. – Необхідно напрацювати запобіжники та донести до жителів області всю серйозність ситуації. Наступні два тижні будуть вирішальними, адже у нас є дуже великі ризики потрапити в червону зону.

Керівники головного управління Держпродспоживслужби в області, обласного лабораторного центру МОЗ України, Центру громадського здоров’я, профільного департаменту доповіли про ситуацію та акцентували увагу на необхідності дотримання посилених протиепідемічних заходів та активізації роз’яснювальної роботи серед населення.

Регіональною комісією прийнято рішення установити з 00:00 годин 17 серпня 2020 р. «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Городенківському і Косівському районах; «помаранчевий» рівень – в Івано-Франківську, Бурштині, Коломиї та Тисменицькому районі; «жовтий» рівень – у місті Калуш, Богородчанському, Верховинському, Галицькому, Долинському, Калуському, Коломийському, Надвірнянському, Рогатинському, Рожнятівському, Снятинському, Тлумацькому районах.

Відповідним структурним підрозділам ОДА та органам виконавчої влади і органам місцевого самоврядування  на місцях рекомендовано залучити засоби масової інформації для проведення широкого інформування та проведення роз’яснювальної роботи серед жителів щодо обов’язкового виконання карантинних заходів та уникнення масових зібрань.

Нагадаємо, що тепер заборонено та дозволено:

Станом на сьогодні, 14 серпня, на Франківщині загалом зафіксували 6320 випадків коронавірусу, минулої доби – 143.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...