Мед Атлант

За хабар патрульним суд оштрафував франківця на 8,5 тис. грн

19 березня 2020 року близько 04:00 у м. Івано-Франківськ по вул. Надрічна працівники патрульної поліції зупинили автомобіль марки «Volkswagen Golf» за порушення правил дорожнього руху.

На вимогу равоохоронців водій автомобіля марки «Volkswagen Golf» зупинився на краю проїзної частини неподалік будинку № 223 по вул. Надрічна у м. Івано-Франківськ та надав патрульним документи для перевірки.

В ході перевірки документів, у працівників патрульної поліції за зовнішніми ознаками виникла підозра про перебування водія у стані алкогольного сп`яніння. Після чого йому запропонували пройти тест на стан алкогольного сп`яніння. В результаті «Драгер» показав 1,75 проміле.

На чоловіка склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння. В цей час нагрудна відеокамера інспектора взводу перебувала в режимі відео зйомки.

При ознайомленні з адміністративним протоколом п’яний водій вирішив дати патрульним хабар у розмірі 1000 гривень, 50 польських злотих та 50 доларів США за не притягнення ним з використанням свого службового становища до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.1 ст.130 КУпАП. Чоловік помістив  хабар поблизу підстаканника. Однак іспектор взводу №2 роти №1 батальйону Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області відмовив у прийнятті пропозиції щодо отримання неправомірної вигоди.

Після невдалої спроби підкупу, патурльні ідентифікували чоловіка, залучили на місце свідків з числа співробітників патрульної поліції, викликали слідчо-оперативну групу та письмово повідомили про даний факт Івано-Франківський ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

У суді чоловік повністю визнав свою вину.

Дії обвинуваченого слід кваліфікувати за ч.1 ст.369 КК України, як надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того хто пропонує таку вигоду дії з використанням службового становища, та узгодили покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...