Мед Атлант

Очікування Vs Реальність: у Франківську проводять виставку присвячену проблемам сучасного рабства

Сьогодні, 21 серпня, у Франківську на площі Міцкевича відкрилася виставка “Очікування Vs Реальність”. Виставка присвячена проблемам сучасного рабства.

Організатрами виставки є Департамент соціальної політики ОДА та БФ “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ”.

Виставка “Очікування Vs Реальність” – це історії людей, які в пошуках кращого життя і заробітку приймали, подекуди, пропозиції ненадійних роботодавців і потрапляли до небезпечних ситуацій.

Кожна історія складається з 2 частин: з одного боку “Очікування” з приємними, але нелегальними, умовами працевлаштування, а з іншого боку “Реальність” – відображення того, на що можуть перетворитись обіцяні умови працевлаштування та чому людина не може залишити місце своєї експлуатації.

Метою виставки є підвищення рівня обізнаності наших громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація. Кожен відвідувач виставки матиме можливість поспілкуватись та отримати поради щодо того, як подбати про себе та безпеку своїх рідних.

Виставка мандрує містами України з 30 липня, у цей день відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Заступниця голови ІФ ОДА Світлана Онищук каже, що з 2012 року 24 людям надали особливий статус, як постраждалим від торгівлі людьми.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...