Мед Атлант

На реалізацію ініціатив місцевих карпатських громад Івано-Франківщина отримала понад 5 мільйонів гривень

Сьогодні, 26 серпня, голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів, виконавча директорка асоціації «Єврорегіон Карпати – України» Галина Литвин зустрілися із переможцями конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад у 2019 та 2020 рр. у рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку».

Я хотів би подякувати Міністерству розвитку громад та територій України, асоціації «Єврорегіон Карпати – України »за співпрацю у реалізації проекту «Карпатська мережа регіонального розвитку». Цей проект об’єднує чотири області та підвищує їх інвестиційну привабливість через впровадження відповідних проектів, – розповів Віталій Федорів.
Слід зауважити, що конкурс ініціатив місцевих карпатських громад унікальний тим, що реалізується спільно із асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна», Міністерством розвитку громад і територій України, Івано-Франківською, Львівською, Закарпатською та Чернівецькою обласними державними адміністраціями в рамках проекту «Карпатська мережа регіонального розвитку».
Очільник області наголосив:
Завдяки цьому конкурсу на Прикарпаття у 2020 році виділено понад 5 мільйонів гривень. Їх частина буде спрямовуватися на реалізацію проектів, які є переможцями цьогоріч. Це ті, які будуть сприяти збереженню історико-культурної спадщини та розвитку туристичної інфраструктури громад. Інша частина коштів дозволить створити необхідну інфраструктуру задля проведення інформаційних та навчальних заходів. Половина проектів-переможців буде реалізована на території гірських регіонів, що популяризують українські Карпати як привабливий туристичний регіон.
Варто відзначити, що це 25 проєктів для області, зокрема, 12 у 2019 році та 13 у 2020 році, які сукупно отримають понад п’ять мільйонів гривень гранту. У 2020 році переможців з Івано-Франківської області найбільше серед чотирьох областей.
Галина Литвин зауважила:
Для нас вкрай важливо підтримувати карпатські громади, де є найбільша потреба. Традиційно допомагаємо зберігати та фактично рятувати історико-культурні об’єкти. Працюємо над тим, щоб музеї та пам’ятки рухалися в ногу із часом. Підвищення туристичного потенціалу, відновлення питних джерел, захист населення в умовах пандемії – насправді проекти дуже різні. Після підписання договорів переможці братимуться за реалізацію цих проектів.
Додамо, що Програма підтримки ініціатив місцевих карпатських громад у 2019 році визнана Міністерством розвитку громад та територій України однією з найкращих практик місцевого розвитку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...