Мед Атлант

Під лісовозом на Верховинщині проламався міст. ФОТО

Ведучий та мандрівник Дмитро Комаров став свідком ДТП на мості через річку Чорний Черемош в Ільцях, що на Верховинщині. Конструкція мосту не витримала, коли через нього проїжджав лісовоз.

На фото старий міст через річку Чорний Черемош, що з’єднує Верховину і кілька сіл Івано-Франківської області (одне з найвідоміших – Дземброня). Він був побудований на початку 20-го століття. Металеві несучі конструкції ще тих часів. Решта – з дерева. Міст дивом встояв під час повені в 2008 році. З тих поруч почали будувати новий, встановили колони, але процес зупинився. Люди періодично відновлюють міст своїми силами, підтримують його в робочому стані, тому що це єдиний спосіб переїхати через річку для великого транспорту (автобуси, вантажівки). Сьогодні він не витримав, коли через нього проїжджав «Камаз». Дерев’яна частина моста не витримала і провалилась. Пощастило, що машина не впала з мосту, – йдеться у дописі в Instagram.

Зі слів Комарова, він написав цей пост, щоб звернути увагу на проблему. Бо для людей цей міст дуже важливий. Як йдеться у дописі, всі цілі.

“Сподіваюся, що ситуація в цих неймовірно красивих місцях скоро зміниться і міст стане надійним. Він дуже важливий людям. Заздалегідь спасибі всім, хто відгукнеться”, – пише Комаров.

“Міст в Ільцях перекрито. Про ламав лісовоз”, – повідомив гірський рятувальник Василь Фіцак. 

Фото із соцмереж Василя Фіцака та Дмитра Комарова. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...