Мед Атлант

Понад 30 тисяч гривень зібрали небайдужі для перевезення тіла прикарпатця з Польщі

31 тисячу 64 гривні зібрали друзі родини та інші небайдужі люди для траспортування тіла Василя Климка, який загинув на заробітках у Польщі. Чоловіку було 34 роки. Вдома у нього залишились мама, дружина і троє маленьких дітей. 

Василь Климко родом з Ланчина Надвірнянського району. У середині серпня поїхав до Польщі аби підзаробити грошей – та не встиг. Після приїзду чоловік 2 тижні пробув на самоізоляції. У п’ятницю, 28 серпня, вийшов на роботу, а вже у неділю, 30 серпня раптово помер.

Хлопці, які з ним жили, розповідають, що Василь в той день був веселим, готував борщ,  на здоров’я не жалівся. Погіршилося самопочуття різко: поїв, помився і впав. Викликали швидку допомогу. Лікарі пробували реанімувати Василя, але не змогли, – розповідає родичка загиблого Уляна Шепетюк.

Вчора зробили розтин тіла. Сьогодні близьким померлого нададуть заключення про смерть чоловіка. Та попередня причина загибелі – проблеми із серцем.

Зараз тіло Василя у морзі. Там його сьогодні одягають та мають покласти у труну. Також сьогодні там в українській церкві має бути відправа, -каже пані Уляна.

Сім’ї не вистачало коштів на транспортування тіла Василя з Польщі, тому у соцмережах поширили заклик про допомогу. За два дні небайдужі люди зібрали необхідну суму. Уляна Шепетюк каже, що люди і зараз продовжують скидати на картку гроші.

За її словами, після отримання усіх документів тіло чоловіка привезуть на його батьківщину. Приблизно виїхати з Польщі мають до суботи. Поховають Василя Климка у Ланчині.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...