Мед Атлант

Прикарпаття отримало 288 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19

Національна служба здоров’я Україна виділила для області найбільшу суму коштів у порівнянні з іншими регіонами для боротьби з коронавірусом. Зокрема, Прикарпаття отримало 288 мільйонів гривень.

Про це сьогодні йшлося під час пресконференції за участю в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимира Дзьомбака та генерального директора обласної клінічної інфекційної лікарні Романа Остяка.

Зазначалося, що на даний час в області зареєстровано 17181 підозра на коронавірус. У 12811 прикарпатців діагноз підтвердили. Загалом захворюваність на COVID-19 серед усього населення області склала 0,9 відсотки.

Медичну допомогу хворим на коронавірус надають 20 закладів охорони здоров’я, в яких розгорнуто 1851 ліжко. Заповненість місць у лікарнях склада 30-38 відсотків.

Володимир Дзьомкак зазначив, що на сьогодні кількість поступлень у медзаклади значно скоротилася. Зменшилася і летальність внаслідок перебігу хвороби.

Своєю чергою Роман Остяк розповів про нові протоколи лікування хворих, умови госпіталізації пацієнтів із COVID-19, забезпеченість лікарні ШВЛ-апаратами, кисневими точками, медичними препаратами.

Йшлося і про методи тестування на коронавірус. Зокрема, Володимир Дзьомбак зазначив, що на сьогодні в області за добу проводять понад 900 тестувань методом ПЛР-діагностики. Окрім того, практикується тестування методом ІФА.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...