Мед Атлант

Якими соцмережами найчастіше користуються українці. ДОСЛІДЖЕННЯ

34% респондентів зазначили, що взагалі не користуються соцмережами.Такими є результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного на замовлення ГО «Детектор медіа» фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

Найпопулярнішою соціальною мережею українців залишається Facebook. Ним для отримання інформації про ситуацію в Україні та світі користуються 58% респондентів, що на 14% більше, ніж тих, хто назвав у цілому всі соціальні мережі джерелом інформації про Україну та світ, пише ms.detector.media.

На другому місці стоїть Instagram – його обрав кожен четвертий респондент (25%). Далі з великим відривом йдуть телеграм-канали (9%), Twitter (8%), російські соцмережі Одноклассники (6%) та ВКонтакте (5%). Ще 2% респондентів обрали ділову соцмережу LinkedIn. Майже 6% вказали на те, що користуються іншими соцмережами і месенджерами. 34% респондентів зазначили, що взагалі не користуються соцмережами.

Аудиторія Facebook практично рівномірно розподілена між макрорегіонами з дещо нижчою часткою на сході країни (53%). Теж саме спостереження справедливе й для Instagram.

За даними дослідження, більшість респондентів – користувачів російських соцмереж – мешкає у південних та східних областях, як і ті, хто отримує інформацію з інших спільнот і месенджерів.

А от про телеграм-канали частіше згадували респонденти на Заході та Сході країни.

У віковому розрізі найширшу аудиторію так само охоплює Facebook. Навіть серед найстаршої вікової групи про нього згадали 20% респондентів (найближчий конкурент серед старших людей – Одноклассники з 4%).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...