Мед Атлант

На Прикарпатті 27 дітей-сиріт отримали безкоштовне житло від держави

На Івано-Франківщині 27 дітям-сиротам та дітям, які позбавлені батьківського піклування, придбали житло за рахунок коштів минулорічної субвенції державного бюджету.

Держава робить все для того, щоб діти, які потребують соціального захисту його отримували. За рахунок коштів субвенції із державного бюджету  є можливості щодо придбання житла для дітей-сиріт. Ми сьогодні повинні проаналізувати всі механізми та алгоритми якісного освоєння цих коштів. Ефективна соціальна робота з  дітьми-сиротами та дітьми позбавленими батьківського піклування, є важливим пріоритетом роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, – зауважила Світлана Онищук.

Начальник служби у справах дітей ОДА Іван Ковалик розповів, що право на отримання житла за рахунок субвенції або грошової компенсації відповідно до порядку та умов за власним вибором мають діти особи віком від 16 до 23 років у порядку черговості взяття на квартирний облік, у тому числі діти, які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року незалежно від дати досягнення віку протягом року.

Обласною державною адміністрацією спрямовано 7 млн. 952тис. 600 грн. цільової субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення 19 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа.

Порядком використання цих коштів передбачено, що грошова компенсація може бути використана протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку та дитина може купувати  житло в будь-якій адміністративно-територіальній одиниці України.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...