Мед Атлант

Через скаргу “ПБС” до тендеру на будівництво розв’язки мосту на Пасічну не допустять ще одну фірму

Через скаргу компанії «ПБС» Антимонопольний комітет зобов’язав не допустити до тендеру на будівництво розв’язки до нового мосту на Пасічну БК “Адамант”.

На тендер будівництва розв’язки мосту на Пасічну подалися три фірми: «ПБС», БК «Адамант» та ТОВ «Містобудівельний загін № 112». Компанію «ПБС» не допустили до цього тендеру.

«ПБС» поскаржилася в «Антимонопольний комітет» на порушення замовником (УКБ) порядку проведення процедури закупівлі. Компанія просила, аби до аукціону не допустили дві вищезгадані фірми.

Тендерну пропозицію “ПБС” відхили, бо фірма не надав у документах  електронну банківську гарантію, як це вимагалося. Також замовник зазначив, що у складі пропозиції було відсутнє забезпечення тендерної пропозиції.

У складі пропозиції «ПБС» також відсутні документи на підтвердження у працівників потрібної кваліфікації.

У підсумку АМКУ зазначає, що пропозиція компанії була неправомірно відхилена УКБ. Оскільки УКБ не надав учаснику можливість виправити невідповідності.

«ПБС» не погодилися з допущенням до тендеру «Адаманта», бо компанія не надала витягу з трудової книжки про їхній стаж роботи. Також у «ПБС» були претензії до обладнання БК.

Проаналізувавши всі скарги «ПБС» АМКУ зобов’язав УКБ скасувати рішення про допущення тендерної пропозиції БК «Адамант».

Що ж до скарг на «Містобудівельний загін № 112», то тут «ПБС» зазначає, що в одного з майстрів досвід роботи на 7 днів менший, ніж потрібно. Втім, як зазначає АМКУ, скаржник цього не довів та документально не підтвердив.

Згідно з законом “Про публічні закупівлі”, якщо з трьох поданих пропозицій лише одна відповідає всім умовам і вимогам тендерної документації, такі торги замовник повинен відмінити.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...