Мед Атлант

Івано-Франківська міська ТВК передає протоколи у районну та обласну комісії

Міська територіальна виборча комісія передає протоколи про підсумки голосування на 125 дільницях щодо кандидатів у депутати районної та обласної рад. А обласна – до опівночі очікує результати з останніх шести ТВК.

Вчора міська територіальна виборча комісія здійснювала внутрішню перевірку щодо результатів місцевих виборів. Сьогодні члени комісії складають примірники протоколів про підсумки голосування стосовно виборів до обласної та районної рад. Адже, за словами голови ТВК Андрія Петрика, сьогодні – останній день для передачі цих документів, інформує Суспільне. Карпати. 

Ми визначили трьох членів комісії, які будуть транспортувати ці протоколи до відповідних комісій. І зараз триває процес упакування та транспортування до районної та обласної (ТВК -ред.). Протоколи досить об’ємні – один має близько 40 чи 43 сторінок. І таких протоколів до обласної ради два, до районної – три”, – розказує Андрій Петрик.

Міська ТВК планує завтра оприлюднити, за кого проголосували жителі Івано-Франківської ОТГ. За словами голови обласної територіальної комісії Анатолія Корнійчука, порівняно з вчорашнім днем, додалися результати із шести ТВК.

Загалом, каже голова комісії, до обласної ради проходять шість партій, проте відсотки у них можуть змінитися: “Зараз очікуємо шість селищних та міських територіальних виборчих комісій. Опрацювали вже 56. До кінця дня, тобто до 24:00, маємо встановити результати по всіх селищних, міських і сільських ТВК і будемо опрацьовувати ці результати”.

Згідно з новим виборчим кодексом, процес підрахунку голосів не затягується, каже голова обласної організації Комітету виборців України Максим Лисюк: “Оскільки виборчий кодекс передбачає, що територіальні виборчі комісії мають дев’ять днів на те, щоб зробити результати голосування, тобто встановити цифри і 12 днів по закінченню дня голосування з метою встановити остаточні результати голосування”.

Детальніше в сюжеті:

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...