Мед Атлант

20 листопада очисні споруди у Галицькому районі знову знеструмлять

Комплекс очисних споруд у селі Німшин Галицького району, який є споживачем постачальника електричної енергії «останньої надії» ДПЗП «Укрінтеренерго», знову під загрозою вимкнення електропостачання.

Минулого тижня, 9 листопада, АТ «Прикарпаттяобленерго» знеструмив комплекс очисних споруд за заявкою енергопостачальника «останньої надії» ДПЗП «Укрінтеренерго». Причина –  заборгованість КП «Житловик» за спожиту електроенергію, яка утворилася з моменту укладення договору між ДПЗП «Укрінтеренерго» та комунальник підприємством.

В той же день, всупереч вимогам законодавства, КП «Житловик» несанкціоновано підключилось до електромережі, без відома енергетиків. Оскільки борг перед енергопостачальником «останньої надії» погашеним не був, і ДПЗП «Укрінтеренерго» не адресувало АТ «Прикарпаттяобленерго» заявку про відновлення електропостачання об’єкту, таке підключення вважається самовільним. Відповідно до постанови НКРЕКП «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії», фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго» склали акт  про порушення, і відповідно до цих Правил, змушені повторно припинити електропостачання очисних споруд – 20 листопада 2020 року.

Відновити електропостачання комплексу очисних споруд енергетики зможуть лише після заявки енергопостачальника «останньої надії» ДПЗК «Укрінтеренерго» про повторне підключення.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...