Мед Атлант

З криками та сварками: як пройшла перша сесія у Дзвиняцькій ОТГ

Сьогодні, 17 листопада, у Дзвиняцькій ОТГ відбулась перша сесія за участі новообраних депутатів та голови ОТГ.

На сесії депутати та голова ОТГ Ганна Вітюк прийняли присяги та отримали свої посвідчення.

Перед початком голосування за порядок денний, голові ОТГ передали документ про те, що частина депутатів об’єдналася в одну коаліцію, яку назвали “За добробут громад”. Цим вони здобули більшість серед депутатів, оскільки до коаліції увійшло 12 з 22 депутатів.
Першочергово на засіданні обрали тимчасову лічильну комісію. Після того шляхом таємного голосування обрали секретаря Дзвиняцької сільської ради. Оскільки 12 з 22 депутатів не підтримали кандидатуру Ігоря Курилюка (ветерана АТО та колишнього секретаря Космацької сільської ради), яку запропонувала нова голова ОТГ,  новостворена коаліція висунула свого кандидата на цю посаду – колишнього секретаря ОТГ Максиміва (пенсіонера). Його кандидатуру підтримали 13 депутатів.

Сесія тривала з 12:00 до самого вечора. Після того, як обрали секретаря, між депутатами, членами коаліції, людьми та головою ОТГ точилися одні суперечки. Однією з причин для бурхливого обговорення стало те, що частина депутатів голосувала, щоб на цьому засіданні обрати старост округів та заступників голови ОТГ. Інша частина депутатів та Ганна Вітюк вважали це недоцільним через те, що потрібно почути думку людей, кого вони хочуть бачити на посаді старост.

Через надмірний тиск сесія закінчилась з криками та поліцією. Наразі її перенесли на п’ятницю.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...