Мед Атлант

У Франківську патрульні склали протокол на водія маршрутки – перевозив двох “зайвих” пасажирів

Сьогодні, 24 листопада, в Івано-Франківську патрульна поліція склала протокол на водія маршрутки за порушення карантину.

Під час патрулювання поліціянти зупинили на Галицькій маршрутний автобус № 25. У салоні були пасажири, що стояли.

Як розповів заступник начальника управління патрульної поліції Андрій Киричук, у салоні було на дві людини більше, ніж дозволено. Через це й склали адмінпротокол на водія за порушення карантинних норм. Як пояснив водій, він не побачив, що у маршрутці більше пасажирів.

Фото: Nataliya Stetsko.

«Це питання регулюється постановою Кабміну № 641. Відповідно до неї у період карантину забороняється перевезення пасажирів у кількості більшій, ніж це передбачено конструкцією транспортного засобу. За те, що відбувається у салоні, відповідає водій. Ми всі розуміємо, у країні складна ситуація. У зв’язку з цим були введені карантинні обмеження, а на громадян покладені обов’язки дотримуватися їх», – пояснює Киричук.

Загалом патрульні склали більше 320 адмінпротоколів за порушення карантину. Близько 60 матеріалів склали на водіїв транспортних засобів.

Поліція може скласти адмінматеріали й за відсутність масок у громадському транспорті. Це стосується і водіїв, і пасажирів.

«Постановою Кабінету міністрів безпосередньо на перевізника покладено обов’язки дотримання карантинного режиму водіями. Надсилаються інформаційні листи до перевізників для інформування і недопущення таких порушень в подальшому. Всі ми маємо бути свідомими щодо дотримання карантинних норм», – зазначив Киричук.

На думку голови Спілки перевізників Івано-Франківська Олега Стахіва, постанова Кабміну щодо перевезення в час карантину – однобока. Ситуація складна, бо мешканці не можуть вчасно добратися до роботи й владі потрібно її врегулювати по-іншому.

«Поодинокі порушення бувають. Буває в салоні на одну людину більше: скажімо, хтось встав, хтось не встиг сісти. Усім треба зранку на роботу. Людина має право на пересування, хто має право це обмежити? Усі водії проінструктовані, що стоячі місця заборонені», – каже Стахів.

Штраф за порушення карантинних вимог оплачують водії. І це правильно, вважає Стахів. Оскільки вони не мають фінансів, аби платити, оскаржують адмінматеріали в суді.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...