Мед Атлант

У міського голови Франківська буде 10 заступників

Сьогодні, 26 листопада, розпочалася сесія новообраної Івано-Франківської міської ради.

Міський голова Руслан Марцінків представив кандидатури на своїх заступників.

“Міський комітет буде особливим. Сьогодні не обираємо старост. Вважаю, важливо злагоджено працювати. Зараз економічна криза, політична криза в державі. Тому потрібно продуктивно працювати на місцях”, – сказав мер.

На посаду першого заступника Марцінків запропонував Вікторію Сусаніну. Вона ж керує фінансовим управлінням, відповідає за управління капітального будівництва та управлінням архітектури, дизайну та містобудівної діяльності, управлінням з питань державного архітектурно-будівельного контролю, управлінням праці. Прозорі фінанси, новий генплан, добудувати міст, школи, садочки – такі завдання окреслив мер перед Сусаніною.

Вікторія Сусаніна.

Вікторія Дротянко завідуватиме департаментом стратегічного розвитку, цифрових трансформацій, роботи зі ЗМІ, комунікації з мешканцями. Також департаментами освіти і науки, культури. Завдання перед Дротянко два – це «Бюджет участі», стратегія міста 2030.

Олександр Левицький буде опікуватися гуманітарною сферою: медициною, соціальною сферою, молодіжною політикою та спортом.

Віталій Федорів, який раніше був головою Івано-Франківської облдержадміністрації, займатиметься сферою інтеграції громад, а також куруватиме старостами сіл, які увійшли до складу територіальної громади. Перед ним поставили завдання координувати роботу громади.

Руслан Гайда. Під його керівництвом два управління – з питань економічного розвитку, екології та переходу на автономне опалення; з питань надзвичайних ситуацій. Завдання: забезпечити перехід на індивідуальне опалення, будівництво сміттєпереробного заводу, вирішити проблеми з «дощівкою».

Микола Вітенко завідуватиме комунальним майном.

Тарас Полатайко – у його компетенції департамент благоустрою. Він опікуватиметься ремонтом дворів, відновленням парків і скверів, впорядкуванням кладовищ тощо.

Петро Шкутяк займатиметься залученням інвестицій, міжнародними проектами, туризмом.

Михайло Смушак стане директором департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики. Він же куруватиме управлінням транспорту та зв’язку. Перед ним поставили такі завдання: покращити велосипедну інфраструктуру, завершити транспортну реформу, запровадити інтелектуальну систему управління дорожнім рухом.

Михайло Смушак. 

Ігор Шевчук опікуватиметься ЦНАПом, що реформували у департамент, управлінням організаційно-інформаційної роботи та контролю. Його основним завданням є створити в усіх селах територіальної громади підрозділи ЦНАПу, а також змінити сайт Центру адміністративних послуг.

Також мер представ членів виконкому.

Депутати рішення підтримали.

Читайте також: Секретарем новообраної міської ради у Франківську став Віктор Синишин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...