Мед Атлант

Чоботарям та обвалювальникам платять більше, ніж менеджерам з продажів та конструкторам

Промисловому ринку не вистачає швачок та зварників. Найбільші зарплати на виробництві — в Одеській області (≈15 000 грн/міс), а найширший вибір вакансій — на Київщині. Більше про оплату, найпопулярніші спеціальності та регіональну ситуацію із роботою у сфері виробництва — в аналітиці/.

 Карантинні обмеження змінили ринок праці — за результатами опитування OLX серед власників МСБ у вересні, 54% роботодавців перевели свої бізнеси на віддалену або частково віддалену зайнятість. Але на галузь виробництва це майже не повпливало: навіть під час локдауну заводи та фабрики працювали, а на спеціалістів робітничих спеціальностей існує стабільний попит.

 Кого шукають частіше, а у кого більші зарплати?

Згідно з даними за серпень-жовтень, в Україні найбільше необхідні швачки — працедавці розмістили 732 вакансії з їх пошуку. Багато роботи є і для зварників — їх шукали у 267 оголошеннях. Окрім того, також потрібні оператори виробництва (256 оголошень) та різнороби (229 оголошень). Не вистачає і спеціалістів зі збирання меблів — 208 вакансій.

 А як щодо оплати? Найбільший заробіток на виробництві пропонують обвалювальникам (18 000 грн/міс). В середньому на 500 гривень менше платять чоботарям (17 500 грн). Менеджери з продажів та конструктори можуть претендувати на оплату 16 000 грн. А збиральникам меблів готові платити приблизно 15 000 грн на місяць.

У яких регіонах України найбільш активні пошукачі?

 Найбільший інтерес до виробничих вакансій працівники проявляють у регіонах, де є міста-мільйонники. Наприклад, найактивніше відгукуються на пропозиції у Київській області – майже 4 380 відгуків.

У Дніпропетровській області теж активно шукають роботу на виробництві – 2 900 відгуків. Те ж стосується і Харківщини. Область входить в трійку регіонів з найактивнішими пошукачами в промисловій сфері – 2 700 відгуків. У п’ятірці – Одеська та Запорізька області.

На ринку промисловості попит збігається з пропозицією. Працівників також найчастіше шукають у великих областях. Найбільше — у Київській області. При цьому у всіх регіонах найзатребуванішими стали швачки. Окрім них, є потреба в операторах та зварниках.

На Харківщині теж потрібні робочі руки, зокрема оператори та різнороби. А у промисловій Дніпропетровській області працедавці розмістили більше оголошень про пошук операторів та вантажників. На Одещині зі всіх виробничих вакансій майже половина — для швачок. У Запорізькій області серед вакантних місць найбільше — для зварників та різноробів.

Аналітика OLX Робота показала, що рівень зарплат на виробництві відрізняється у різних регіонах. Найбільші середні оклади пропонують у таких областях:

  • Одеська — 15 000 грн;
  • Київська — 14 000 грн;
  • Хмельницька — 12 500 грн;
  • Івано-Франківська — 12 500 грн;
  • Харківська — 12 000 грн.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...