Мед Атлант

За кордоном помер художник з Ланчина

28 листопада у Росії помер талановитий художник, уродженець селища Ланчин Василь Мельничук.

Про сумну звістку повідомляють у фейсбуку у спільноті “Намисто мрій”.
Василь Мельничук – випускник Косівського коледжу прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, учень заслуженого художника України Яреми Оленюка.
Автор майже 2000 картин. Його роботи у приватних колекціях в Японії, Китаї, Кореї, Німеччині, Франції, Україні, Росії. Багато творів присвячено рідній землі Прикарпаття. Картини з гірськими і пейзажами є у приватних будинках жителів Ланчина, Прикарпаття та Закарпаття.
Не кожен із жителів знає, що різьблені прикраси на стінах дитячого садочка, робота вмілих рук Василя, адже він працював в міжколгоспбуді, коли будували в Ланчині дитячий садочок. Життєва дорога занесла його у Великий Новгород. Там він прожив більше тридцяти років. Проте, він часто приїздив у Ланчин, писав наші дивовижні пейзажі на полотнах, спілкувався з односельчанами, ровесниками, був чуйним і доброзичливим чоловіком. Проживаючи за межами України, він не втратив любові до рідної землі і мови. Його багата мова спілкування була перелита діалектами, які в нас побутують у Ланчині. Василь був люблячим батьком, добросердечним дідусем, братом, другом, товаришем. Велике горе спіткало його двох синів, невісток, онуків і дружину, сестер і братів, – йдеться у дописі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...