Мед Атлант

Працівники поліції Івано-Франківщини нагадали школярам правила безпечної поведінки на дорогах

Ювенальні поліцейські обласного управління поліції та Тисменицького відділу поліції розповіли найменшим учням Одаївської ЗОШ про основні вимоги Правил дорожнього руху до юних пішоходів, пасажирів та велосипедистів, а поліцейські групи реагування патрульної поліції закріпили з дітками здобуті знання безпосередньо на вулично-дорожній мережі.

Заняття з школярами пройшло у формі жвавого діалогу, під час якого діти демонстрували вже набуті знання «дорожньої абетки» та обговорювали з правоохоронцями різноманітні ситуації, у які вони потрапляли або які можуть виникнути на дорозі.
Варто зауважити, що приміщення цієї школи розташоване безпосередньо поруч автодороги з жвавим рухом автотранспорту, тож для дітей бесіди з правоохоронцями про дорожню грамоту є надзвичайно актуальними повсякчас.
Поліцейські передусім закцентували увагу школярів на необхідності суворо дотримуватися ПДР. Юним учасникам дорожнього руху нагадали, з якого віку і де їм дозволено кататися на велосипедах, як поводитися під час переходу через дорогу і у салонах транспортних засобів, пригадали дорожні знаки.
Окремо обговорили використання флікерів – світловідбиваючих елементів на одязі, сумках чи рюкзаках у темну пору доби, які допомагають водіям ще здалеку побачити пішохода або велосипедиста в темряві, а відтак зменшують ризик дорожньо-транспортної пригоди за їх участю.
Відтак учням молодших класів вручили наліпки–смайлики, придбані Івано-Франківською ОДА для розповсюдження серед дітей області молодшого шкільного віку.
Найактивніші учасники заняття також отримали від ювенальних поліцейських «відзнаки» за хороші знання Правил дорожнього руху.
А ще школярі отримали можливість ознайомитися з обладнанням автомобіля поліцейських, які контролюють безпеку дорожнього руху.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...