Мед Атлант

Більшість сіл Івано-Франківської ОТГ не мають техніки для прибирання снігу

Більшість сіл Івано-Франківської ОТГ не мають працівників та техніки для прибирання снігу.Про це розповіли сьогодні під час оперативної наради у Руслана Марцінківа.

Директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко розповів, що у зимовий період очищення тротуарів від снігу механізоване на 70%. У підприємства є для цього 8 тракторів. Саме очищення триває приблизно 6 годин.

Не всі тротуари у місті можемо очищувати від снігу тракторами. Це через насадження дерева і ширину тротуарів. Близько 100 працівників очищують тротуари вручну. А для посипання маємо тільки один трактор, доводиться посипати вручну, – каже Бурко.

Руслан Марцінків погодився, що потрібно докупити техніку.

Директор КП «Теплий дім»Наталія Ярощук розповідає, що вони обслуговують 616 будинків:

Основну частину приділяємо території біля будинків, сходам. Все прибирання практично вручно. Похвалитися технікою ми не можемо.На зимовий період “Теплий дім” закупив 12 тонн піщано-соляної суміші, підрядники – 64 тонни.

Михайло Смушак розповів про ситуацію у селах. Наприклад,у селі Радчі не має ні угод, ні працівник для прибирання снігу:

Це те село, де ми найперше маємо їхати, бо у випадку снігу,  вони не мають техніки для прибирання. У Тисменичанах є добровільна дружина для прибирання. Хриплин має трактор і двох працівників. У Микитинцях є угода з підприємцем і 3 працівники. Найкраща ситуація у Крихівцях – там є трактори і працівники. У Братківцях, Узині, Драгомирчанах немає нічого.

З першого січня за це питання вже відповідатиме місто.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...