Мед Атлант

Трирічну калушанку, яка перенесла інсульт, успішно прооперували в Барселоні

У понеділок, 14 грудня, в іспанській клініці успішно прооперували трирічну калушанку, яка вже перенесла інсульт.

Як повідомляли Вікна, за своє коротке життя Емілія Сенюк перенесла 7 операцій, з них 5 нейрохірургічних, та незліченну кількість наркозів.

Такий стан маленької Емілії — через перенесений два роки тому інсульт. Тоді дівчинку врятували й довелося ставити два імпланти в мозок, щоб виводити надлишки рідини, що там збиралося. А тепер, через критично збільшений четвертий шлуночок, є великий ризик повторення інсульту.

Упродовж чотирьох місяців Леся Сенюк із Калуша разом із важкохворою дитиною на руках змушена жити в чужій країні, щоб стабілізувати стан дитини і привезти її додому. У Емілії є братик-близнюк, який страшенно сумує за мамою, а її просто розриває від розпачу.

Зараз дитина бачить, чує, розуміє, реагує. Проте вона не ходить, не сидить, не розмовляє, дихає з допомогою трубочки (трахіостоми), яку потрібно прочищати сотню раз в день, від чого вона терпить сильний біль. Через відсутність ковтального рефлексу в дитини в животику ще одна трубка (гастростома), через яку вона приймає їжу. Також у голові встановлені два шунти, які контролюють внутрішньочерепний тиск.

Емілії знадобилася інтенсивна нейрореабілітація, якої, на жаль, в Україні немає. Спробувати повернути дитину до повноцінного життя, щоб вона змогла дихати без трахіостоми, погодилися лікарі в Іспанії в клініці Vitgas Nisa Virgen del Consuelo.

Трохи більше ніж за тиждень після публікацій у сомережі на ЗМІ вдалося зібрати необхідних 34000 євро для термінового хірургічного втручання, без яокго дитині загрожувала смерть.

Як повідомила “Вікнам” мама Емілії Леся Сенюк, вчора Мілочку прооперували в Барселоні:

Мілочку прооперували, була дуже важка, сьогодні вже краще. Операція пройшла успішно. Медики зробили комп’ютерну томографію. Набряк четвертого шлуночка, який оперували, вже сходить, тобто зменшується в розмірах. Цього й домагалися лікарі, щоб не було повторного інсульту. Висловлюю подяку всім, хто нам допоміг і підтримує.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...