Мед Атлант

“Поки я – базар буде”, – мер про “П’ятачок”

Сьогодні, 22 грудня, на оперативній нараді міський голова Руслан Марцінків заспокоїв працівників ринку “П’ятачок” – їх не розганятимуть.

Мер сказав своєму заступнику Михайлу Смушаку бути “акуратнішим у висловлюваннях”, бо підприємці почали телефонувати зі скаргами.

“Пан Михайло вчора базар розганяв. Поки я – базар буде. Його треба упорядковувати, але 650 підприємців там працює. Прошу більш акуратно до висловів. Люди вже зранку мені телефонують: “Ви що, нас розганяти будете?”, – сказав голова.

“Я, пане голово, говорив лише про упорядкування, а не про ліквідацію”, – зазначив Смушак.

Раніше Михайло Смушак в ефірі програми #Йоd розповів, що міська влада впродовж наступних 5 років планує прибрати зі Старозамкової речовий базар “П’ятачок”, який належить ТОВ “Траян”, пише КУРС. 

“Цього року ми плануємо завершити вулицю Крушельницької – це шматочок біля філармонії, що веде повз синагогу до “Білого будинку”. Є у нас вулиця Вірменська – ця діляночка біля “голубої церкви”, як кажуть у народі… Ратуша, вся ця зона навколо ратуші. І от скільки нам дадуть коштів, скільки у нас буде можливостей, настільки ми будемо робити центральну частину міста. Дійдемо ми і до того – і це наша стратегічна мета – щоб сідати і спілкуватися з власником ринку “П’ятачок” і думати, що робити з цим. Тому ще не може воно бути так… Я колись вже говорив, що це ще велике щастя, що там на сьогодні стоять оті палатки, бо їх легко знести і прибрати, а не виріс багатоповерховий незрозумілий торговий центр. Нам справді пощастило, і потенціал цієї площі колосальний. Це може бути велика центральна зона в Івано-Франківську. І я думаю, що за 5 років – я дуже-дуже-дуже сподіваюся – це стане одним із проектів, який ми маємо витягнути, – зазначив Смушак.

Фото: “Суспільне. Карпати”. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...