Мед Атлант

На Тернопільщині увіковічили імена Героїв України з Франківщини

22 грудня 2020 року, коли віруючі східного обряду відзначали церковне свято Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці, стане пам’ятним днем для рідних загиблих захисників України із Івано-Франківської області.

У с. Лішня на Тернопільщині у Каплиці-Пантеоні відбулося освячення пам’ятних плит військовослужбовцям-учасникам бойових дій із Івано-Франківщини, які загинули внаслідок російської збройної агресії на Сході України.
Слід зазначити, що гранітні плити із іменами загиблих воїнів Прикарпаття виготовили за фінансової підтримки лісівників Івано-Франківської області та волонтерів Долинщини.
Вшанувати пам’ять Героїв України та підтримати своєю присутністю родини загиблих учасників АТО із Івано-Франківщини приїхали голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, начальник відділення цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування «Захід» підполковник Андрій Рисюк, старший офіцер групи морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Івано-Франківського ОТЦК та СП підполковник Юрій Мухін, голова ГО «Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО» Степан Чомко.
Участь у заході також взяли представники Косівського району у складі голови Косівської райдержадміністрації Петра Іванишина, заступника голови райдержадміністрації Назарія Бойчука, директора ДП «Кутське ЛГ» Андрія Ониськіва та головного лісничого підприємства Петра Пліхтяка.
Настоятель парафії Святої праведної Анни с. Лішня протоієрей Андрій Любунь відслужив поминальну панахиду за всіма загиблими у час гібридної війни РФ проти України. Присутні об’єдналися у спільній молитві за наших воїнів, які свою безцінну жертву – життя – віддали за кожного з нас, щоб ми зуміли гідно прожити своє життя, будуючи світ миру і поваги.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...