Мед Атлант

У Калуші нападник з ножем викрав з крамниці чебуреки і поранив відвідувачку

Калуський міськрайонний суд вирішив застосувати до нападника примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із посиленим наглядом.

 29 квітня цього року приблизно о 10.00 калушанин, зайшовши в магазин “Саліна” на вулиці Фабричній, дістав із кишені куртки кухонний ніж та, погрожуючи ним продавцям та відвідувачці, викрав з прилавку магазину чебуреки, інформують “Вікна”.Відвідувачка магазину, маючи намір припинити протиправні злочинні дії нападника, вибігла з приміщення магазину та, утримуючи двері, намагалася завадити йому покинути місце злочину.

Нападник наніс жінці удар кухонним ножем в область лівого передпліччя та пішов у своїх справах.

Проходячи перехрестя вулиць Пушкіна та Євшана, чоловік побачив, що в його напрямку рухається службовий автомобіль Калуського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Івано-Франківській області з включеними проблисковими маяками, який виїхав в складі спільного наряду з оперативним працівником Калуського відділу поліції на місце злочину. Нападник почав втікати.

Оперуповноважений сектору кримінальної поліції Калуського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області старший лейтенант поліції та поліцейський-водій Калуського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Івано-Франківській області старший сержант поліції почали наздоганяти нападника.

Чоловік не втікав, а почав різко скорочувати відстань із правоохоронцями, при цьому розмахуючи руками та ножем, висловлючи при цьому словесні погрози життю та здоров’ю працівника поліції.

На вимогу оперуповноваженого сектору кримінальної поліції припинити протиправні дії та викинути ніж на землю чоловік відреагував агресивно та продовжив погрози.

Оперуповноважений сектору кримінальної поліції Калуського відділу поліції, застосувавши сльозогінний газ, а згодом — табельну вогнепальну зброю, затримав нападника.

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта затриманий страждає стійким психічним розладом — параноїдальною шизофренією. Під час нападу в крамниці звинувачений був не здатний усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Суд дійшов висновку, що чоловік вчинив суспільно-небезпечні діяння, що містять ознаки кримінальних правопорушень, у стані неосудності.

У судовому засіданні прокурорка просила застосувати щодо нього примусові заходи медичного характеру. Захисник підтримав заявлене прокурором клопотання.

Суд, враховуючи характер та тяжкість захворювання, суспільну небезпеку та характер вчинених діянь, вирішив застосувати до звинуваченого примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із посиленим наглядом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...