Мед Атлант

У Коломиї мати героя АТО скаржиться на конфлікт з водієм автобуса

Водій маршрутного автобуса в Коломиї нагрубив матері загиблого в АТО військового Тараса Сенюка. Жінка звернулася до перевізника з вимогою звільнити водія, бо той, за її словами, поводиться так не вперше.

Син Наталії Сенюк у 2014-му році загинув в зоні проведення бойових дій. У 2015-му Коломийська міська рада видала жінці посвідчення, за яким вона може безкоштовно їздити в транспорті, пише Суспільне Карпати.

Зранку 25-го листопада Наталія пішла на маршрутний автобуса № 4 а, щоб добратися до військового госпіталю. За її словами, зайшовши в транспорт, почула на свою адресу крики.

“Це було о 7:40. Мені лікар призначив прийом на 8:30. Ця маршрутка не їде прямо до госпіталю, але, щоб встигнути, я сіла. Зайшла в автобус, а водій з криком на мене: “Чого ви їдете цим маршрутом? Їдьте іншим, тут багато людей!”. Хоча після мене зайшло, здається, троє або четверо людей ще, чомусь він кричав тільки на мене”, – розповідає жінка.

Наталія Сенюк розповідає, що після цього випадку зателефонувала до перевізника, який також накричав на неї. Згодом він разом з водієм подзвонили до неї та попросили пробачення.

“Водій подзвонив мені десь може за 2-3 тижні, вибачився. Сказав декілька слів, але таким тоном, ніби я була в цьому винна”, – каже Наталія Сенюк.

Власник автобуса, в якому стався конфлікт, Роман Непийвода каже, що така ситуація тут виникла вперше. До цього скарг на водія не було, попри те, що Наталія Сенюк каже, що конфлікт триває три роки.

“Зі слів водія, він просто попередив усіх, що діють карантинні обмеження, і він не може брати людей більше, ніж місць в автобусі. У зв’язку з тим, що це був перший рейс, їхали діти до школи, люди на роботу, він попросив, що хто може, за можливістю, щоб ішли на інший рейс, бо він їде порожній. Пані Наталя сприйняла це як особисте”, – розповідає Роман Непийвода.

За його словами, жінка вимагала звільнити водія, але тоді довелося б закривати маршрут, адже заміни водію немає. Зараз, каже підприємець, знайшов людину, яка могла б працювати на цьому автобусі.

“Не знаю, на скільки вистачить цього водія, чи йому підійде, чи він зможе працювати на цьому маршруті. І мені ще треба подивитися, яке ставлення буде в цього водія до автобуса, до пасажирів. Наразі в місто ніхто не хоче йти працювати”, – каже Роман Непийвода.

Щодо конфлікту з водієм маршрутного автобуса, Наталія Сенюк зверталася і в Коломийську міську раду

“Ми, як орган місцевого самоврядування, не можемо втручатися в господарську діяльність перевізника. Але, з його слів, водія покарали. Не знаю, чи звільнений, чи відсторонений, але на маршруті він не їздить”, – каже головна спеціалістка відділу економіки Коломийської міської ради Тетяна Васкул.

Читайте також: У Франківську водій маршрутки вигнав з автобуса жінку з дітьми.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...