Мед Атлант

У ЦГЗ нагадали, як достроково припинити самоізоляцію після новорічних подорожей з-за кордону

У Центрі громадського здоров’я МОЗ нагадали алгоритм дострокового припинення самоізоляції після повернення з новорічних подорожей з-за кордону. 

Його ЦГЗ 3 січня опублікував на своїй сторінці у Facebook, пише “ТСН“.

Отже, щоб достроково припинити самоізоляцію людям, що повертаються з новорічних подорожей з-за кордону, потрібно – завантажити застосунок “Дій вдома” і зробити ПЛР-тест у верифікованій лабораторії України. Перелік лабораторій: http://bit.ly/3aZirRD.

Зазначається, що лабораторії, які не мають доступу до системи, не можуть внести результати дослідження для зняття самоізоляції через додаток “Дій вдома”.

Після цього дані про негативний результат лабораторія вносить самостійно.

“Будь-які відомості про негативний результат ПЛР-тестування, надіслані на пошту, повідомленням у соцмережах, надані телефоном тощо, до роботи не приймають. Результат дослідження лабораторія має ввести в електронну базу даних”, – пояснили у ЦГЗ.

Уточнюється, що номер телефону має відповідати номеру, для якого активовано застосунок “Дій вдома”, і має бути записаний у правильному форматі. Водночас допускається й іноземний номер. За коректність та оперативність внесення даних відповідають лабораторії, що здійснюють тестування.

Згодом дані електронної платформи синхронізуються із сервісом “Дій вдома”, це відбувається автоматично щогодини й без вихідних.

“Центр громадського здоров’я не опрацьовує дані в ручному режимі! З усіх питань щодо введення або редагування даних необхідно звертатися до лабораторії, яка виконала тестування. З усіх питань щодо роботи “Дій вдома” звертайтеся до Міністерства цифрової трансформації, що є адміністратором застосунку. З питань порядку перетину кордону звертайтеся до Державної прикордонної служби України”, – зазначили у ЦГЗ.

За додатковою інформацією українці можуть звернутися до відділу організації лабораторної роботи ЦГЗ за номером: 044 294 64 99. У разі, якщо громадяни мають негативний тест ПЛР, виконаний за кордоном (є інформація англійською чи українською), але прикордонники все ж таки змусили встановити застосунок “Дій вдома”, необхідно надіслати запит до ЦГЗ на адресу: [email protected].

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...