Мед Атлант

У Калуші може зупинитися водопостачання, водовідведення і теплопостачання

25 січня було накладено арешт на рахунки комунального підприємства «Водотеплосервіс».  27 січня в. о. керівника підприємства Петро Шевчук дав інтерв’ю про те, чим це загрожує калушанам.

За словами Петра Шевчука, ситуація складна, сума боргів комунального підприємства — понад 500 млн гривень, і вона продовжує збільшуватися, йдеться в інтерв’ю КМТ.

Блокування рахунків підприємства у зв’язку з виконанням судових рішень про стягнення боргів загрожує тим, що «Водотеплосервіс» не зможе заплатити за електроенергію, газ, не зможе платити зарплату і забезпечувати роботу аварійних бригад. Фактично, робота підприємства буде зупинена: якщо не заплатити за електроенергію, то зупиняться насоси подачі води і не можна буде відкачувати стоки, а отже припиниться водопостачання і водовідведення. Неоплата за газ — це зупинка котелень і теплопостачання половини міста. Без сприяння з боку державних інституцій вирішити проблему неможливо, – зазначив Петро Шевчук. Борги підприємства – це практично річний бюджет Калуської громади, інформують “Вікна”.

Влада міста передбачала можливість блокування рахунків КП «Водотеплосервіс». Нагадаємо, 31 грудня виконком затвердив звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та народних депутатів України Едуарда Прощука і Олега Марусяка щодо вжиття всіх можливих заходів для недопущення блокування рахунків КП «Водотеплосервіс» і сприяння в розробці плану дій та заходів щодо підтримки даного підприємства.

«У Відділі примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України перебуває на виконанні зведене виконавче провадження №43220679 з виконання виконавчих документів щодо стягнення з Комунального підприємства «Водотеплосервіс» Калуської міської ради заборгованості на користь юридичних осіб, залишок заборгованості по якому в загальному становить понад 100 млн грн. І на даний час державним виконавцем вже вчиняються заходи направлені на повне та фактичне виконання цього зведеного виконавчого провадження.

Блокування рахунків КП «Водотеплосервіс» фактично призводить до припинення діяльності найбільшого в м. Калуш Івано-Франківської області комунального підприємства, а враховуючи характер і обсяги діяльності підприємства, можна стверджувати про неминучість настання екологічного лиха в регіоні», — йшлося у зверненні.

Як зазначив Петро Шевчук, результат цього звернення виявився діаметрально протилежним очікуваному. Зараз міська влада очікує реакції з боку обласної державної адміністрації: голова ОДА попросив час на вивчення ситуації. Заплановане засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Також буде підготовлено звернення до уряду та президента України.

Крім того, як повідомив Петро Шевчук, КП «Водотеплосервіс» готує лист в обслуговуючий банк з проханням зняти арешт з зарплатних коштів — це захищені видатки, на які не можна накладати стягнення. На підприємстві не виплачено майже 1,4 млн гривень зарплати за листопад, майже 2,9 млн гривень — за грудень. Нарахування зарплати за січень складуть орієнтовно 2 млн 950 тис гривень.

Раніше йшлося, що державний виконавець відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Валентин Іваночко наклав арешт на рахунки “Водотеплосервісу”.

Ідеться про стягнення заборгованості:

понад 9,4 млн гривень — на користь ДП “Калуська теплоелектроцентраль-Нова” — на виконання наказу Господарського суду Івано-Франківської області від 05.07.2013 року;

понад 7,9 млн гривень — на користь державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності “Укрінтеренерго” — на виконання наказу Господарського суду Івано-Франківської області від 02.12.2014 року. У постанові йдеться про розстрочку коштів на 12 місяців — по більш ніж 664 тис. гривень на місяць;

понад 311 тис. гривень — на користь ДП “Калуська теплоелектроцентраль-Нова” — на виконання наказу Господарського суду Івано-Франківської області від 02.10.2006 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...