Мед Атлант

Минулого року на Франківщині нейтралізували 14 кіберінцидентів і кібератак на державні інформаційні ресурси

У 2020 році кіберфахівці Управління СБ України в Івано-Франківській області нейтралізували 14 кіберінцидентів і кібератак на державні інформаційні ресурси, повідомляє пресслужба обласного СБУ.

Матеріали, отримані співробітниками відділу захисту інформаційної безпеки, стали підставою для відкриття 20 кримінальних проваджень.
Наразі триває судовий розгляд справи хакера «Sanix», котрий займався збутом персональних та фінансових даних громадян ЄС, США і України.
До кримінальної відповідальності притягнуто трьох посадовців, які продавали відомості з державних інформаційних баз даних.
Двоє зловмисників, котрі нелегально ввозили та збували у нашій країні пристрої для прихованої аудіо-відеофіксації інформації, вже відбувають покарання.
Також оперативники спецслужби блокували діяльність «ботоферми», яку використовували для незаконної маршрутизації міжнародного телефонного трафіку і поширення деструктивної інформації в мережі Інтернет.
Крім того, 14 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за незаконне копіювання і розповсюдження відомостей з державних інформаційних систем, ще 14 – до адмінвідповідальності за поширення фейків про ситуацію в області щодо Covid-19.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...