Мед Атлант

У Франківську відійшов у вічність відомий професор

Відійшов у вічність професор Інституту архітектури, будівництва та енергетики ІФНТУНГ.

Про сумну звістку повідомили на сторінці Інституту у фейсбуку.

Ректорат, дирекція, професорсько-викладацький склад, працівники і студенти інституту архітектури, будівництва та енергетики глибоко сумують з приводу передчасної смерті професора кафедри геодезії та землеустрою Романа Герасимовича Пилипюка. Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким. Сьогодні, у цей важкий для Вас час, ми разом з Вами низько схиляємо голову у скорботі. Нехай опіка Всемогутнього Бога полегшить гіркоту втрати, а наші молитви та щирі співчуття полегшать родинне горе, – йдеться у повідомленні.
Роман Герасимович Пилип’юк народився 1 січня 1934 року в селі Рудники Снятинського району.
Освіту здобував у початковій школі села Рудники, а згодом – у середній школі № 5 Івано-Франківська. Після закінчення середньої школи у 1950 році поступив на геодезичний факультет Національного університету “Львівська політехніка” (тоді ЛПІ – Львівський політехнічний інститут), який закінчив з відзнакою у 1955 році.
З осені 1963 року розпочав викладацьку роботу, перейшовши на посаду асистента Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (тоді Івано-Франківський філіал ЛПІ).
У 1991-1993 роках Роман Пилип’юк разом з керівництвом Українського аерогеодезичного підприємства (Київ) розробили концепцію створення на Прикарпатті спеціалізованого геодезичного підприємства для якісного геодезичного обслуговування всіх користувачів необхідною їм картографічною продукцією. Після узгодження всіх питань з обласною адміністрацією і Кабінетом Міністрів України в Івано-Франківську було створено державне підприємство “Карпатигеодезкартографія” (1993 р.), яке успішно працює на користь економіки Прикарпаття і одночасно є філіалом кафедри інженерної геодезії ІФНТУНГ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...