Мед Атлант

ОПОРА звернулись до поліції щодо порушень на проміжних виборах нардепа на Надвірнянщині

4 лютого представники ОПОРИ звернулись до працівників поліції щодо порушень під час агітації за кандидата у народні депутати у одномандатному виборчому окрузі 87 (центр м. Надвірна) Михайла Ноняка.

Спостерігачі виявили у Яремчі та у Надвірній білборди із зображенням кандидата, які не містили вихідних даних, передбачених законодавством. Зокрема, відсутні дані про установу, яка друкувала, тираж, інформацію про осіб, які відповідальні за випуск, інформує пресслужба ОПОРИ.

Відповідно до частини 7 ст. 69 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, друковані матеріали передвиборної агітації мають містити відомості про замовника та установу, які опублікували інформацію, про відповідальних за випуск осіб. Частиною 23 ст. 74 Закону забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів без таких даних.

Передвиборна агітація здійснюється за рахунок виборчого фонду кандидата. Використання власних грошей партій, кандидатів у депутати чи грошей з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

З моменту набуття суб’єктності у виборчому процесі публічна та інформаційна активність кандидатів потрапляє під регулювання Закону України “Про вибори народних депутатів України”. А це означає, що вся агітаційна активність не може суперечити вимогам законодавства. Очевидно, що ці друковані матеріали на зовнішніх носіях реклами були розміщені ще до реєстрації кандидата ЦВК, але після реєстрації їх повинні були усунути, – зазначив координатор Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області Іван Маруняк.

Нагадаємо, що проміжні вибори народного депутата України у одномандатному окрузі №87 відбудуться 28 березня 2021 року. 3 лютого ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати Михайла Ноняка,  який балотується шляхом самовисування.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...