Мед Атлант

“У 2020 році на Франківщині зареєстрували на тисячу менше злочинів, ніж у 2019”, – Голубош

Сьогодні, 9 лютого, в Івано-Франківську відбулась колегія поліції Івано-Франківської області.

“2020 рік був насичений подіями. Основні зусилля були направленні на дотримання карантинних заходів. Час реагування поліцейських складав в середньому 13 хвилин в області, а в вмісті – 8”, – зазначив начальник ГУНП в Івано-Франківській області Володимир Голубош.

Окрім того, в порівнянні з минулим роком, цього року зареєстровано на 1 тисячу менше злочинів. Минулого року було скоєно 17 вбивств і всі вони розкриті. Впродовж року також було затримано 7 організованих груп.

Розкрито більше 1000 крадіжок. В минулому році активно займалися протидією грального бізнесу. В результаті було задокументовано 23 кримінальні провадження.

Також задокументовано 70 злочинів за незаконний збут лісу. До поліції за рік поступило 162 повідомлення про зникнення дітей, проте всі діти були знайдені. Розшукано 248 осіб, які переховувалися від слідства.

За фактом домашнього насильства було складено 3 521 протокол, винесено майже 2 тисячі термінових заборонних приписів. Складено 81 983 адміністративні протоколи по лінії безпеки дорожнього руху. За 13 місяців сталося 3 511 транспортних пригод. 118 людей загинуло.

“В місцях ДТП ми збільшуємо кількість екіпажів. Ми спостерігаємо, що в темну пору доби збільшується кількість велосипедистів без відповідних світловідбиваючих елементів. Працівники поліції роблять їм зауваження та дають ці світловідбиваючі елементи, щоб зберегти не лише їхнє життя, але й життя інших учасників дорожнього руху, – каже Голубош.

За рік відкрито 18 поліцейських станцій. На днях в області планують втілити проєкт “Поліцейський громади”. Він буде надавати допомогу громадянам у тому населеному пункті, де він проживає, оскільки люди хочуть, щоб поліція була там, де вони живуть.

Окрім того зараз на Прикарпатті працює біля 1000 камер спостереження. Частина з них інтелектуальні. Начальник поліції наголошує, що 3/4 усіх злочинних груп, які спіймали на Прикарпатті, це гастролери з інших областей.

“Хочу наголосити, що не варто вішати ярлики на всю поліцію через проступки певних осіб. Ми звичайний колектив. Якщо правоохоронець вчиняє злочин – його одразу звільняють з поліції, а всі матеріали справи передаються в ДБР, – додає Голубош.

Керівник обласної поліції також запевнив, що Івано-Франківська область є однією з найбезпечніших у країні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...