Мед Атлант

В Богородчанах розпочали встановлення мобільного госпіталю на 120 місць

Сьогодні, 20 лютого, в Богородчанах на місці розгортання мобільного госпіталю відбувся брифінг.

Стало відомо, що госпіталь буде розрахований на 120 ліжкомісць. Розгортання потребує часу оскільки кожне місце потрібно забезпечити киснем. Загалом його мають встановити та обладнати за 9 днів. Оскільки він передбачає обігрів, то він цілком самодостатній. Тільки після того, як буде виведено правильний температурний режим, аж тоді почнуть класти обладнання. Госпіталь резервний і буде задіюватися у крайньому випадку.

Людей розміщують саме біля лікарні, оскільки при крайньому випадку потрібен швидкий доступ до реанімації, саме тому хворих не розміщують в санаторіях та інших закладах.

На Франківщині зараз немає критичної ситуації з забезпеченнм місцями, а розгортання цього мобільного госпіталю – превентивний захід. Загалом в області хочуть розгорнути більше 700 нових місць.

Близько 21 години 19 лютого колонна медичного госпіталю ДСНС прибула до визначеного місця зосередження. Зранку 20 лютого 2021 року розпочато роботи щодо його розгортання.
Госпіталь має можливість розгорнути 120 ліжко-місць та відповідно до табелю затвердженого наказом Міністерства охорони здоровя, укомплектований обладнанням для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.
Роботи щодо розгортання госпіталя, налаштування обладнання та систем життєзабезпечення тривають, – повідомляють рятувальники.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...